historie-img

Al in 1959 startte Willem Struijk met 1 trekker, een Ferguson, loonbedrijf W. Struijk & Zonen. Zelf had hij toen, naast wat koeien, varkens en kippen, 15 hectare grond.

In de jaren zestig werden nog voornamelijk grond-, weg- en waterbouw projecten uitgevoerd. In 1971 deed vader Struijk het bedrijf over aan zijn oudste en jongste zonen, Sjaak en Arie. Al snel kwamen de ontwikkelingen van het bedrijf in een stroomversnelling terecht. Mede doordat naast de vele ruilverkavelingswerkzaamheden en GWW, ook de snijmaïs zijn intrede deed in de Bommelerwaard. Als eerste hadden de Gebr. Struijk een zelfrijdende hakselaar, die de oogst voor de boeren in de streek verzorgde.

In 1984 werd er door het verwerven van een exclusief distributeurschap voor Europa van de Amerikaanse Freeman grootpakpersen een handelstak aan de onderneming toegevoegd. Later zijn hier ook de vochtmeters van Delmhorst nog bijgekomen.

Inmiddels was het vee verkocht, maar hadden de broers wel 150 hectare akkerbouwland in eigen beheer. Medio jaren negentig werden de grond-, weg- en waterbouw werken weer uitgebreid, en werd er geparticipeerd in verschillende grote projecten.

In 1999 is er een C.V. opgericht waarvan Arie Struijk de beherend vennoot is geworden. Zijn 2 dochters, Petra en Tineke, zijn sinds 2003 volwaardig mede-eigenaar van het bedrijf geworden. De continuïteit binnen het familiebedrijf is hierdoor gewaarborgd en de onderneming is klaar om met de huidige 9 fulltime medewerkers en een aantal seizoenswerkers door te groeien en de komende uitdagingen in de sector aan te gaan.
In 2009 heeft het bedrijf zijn 50 jarig bestaan mogen vieren.

Nadat Erik Sterk al enige jaren de operationele planning voor zijn rekening had, heeft hij op 1 april 2015 het loonbedrijf overgenomen. Arie blijft wel betrokken en zal als adviseur Erik met raad en daad bijstaan. Kijk voor meer informatie op www.loonbedrijfstruijk.nl

De verkoop van Freeman grootpakpersen loopt sinds 1 februari 2018 via dhr. J. de Buck uit Oostkapelle. Voor meer informatie kunt u met hem contact opnemen via: www.delinge-oostkapelle.nl.
Het landbouwbedrijf en de handel in Delmhorst vochtmeters blijft wel in beheer van Arie, Petra en Tineke.