Info

Waarom zou ik een Delmhorst vochtmeter gebruiken?

Vochtgehalte is een van de belangrijkste variabelen waarmee een hooiproducent mee te maken krijgt. Balen persen op het juiste vochtniveau is van cruciaal belang om hooi te persen en op te slaan op een manier waarbij de ontwikkeling van schimmels wordt verminderen en tegelijkertijd de voederwaarde en bladkleur behouden blijft. Het gebruik van een Delmhorst vochtmeter is de enige manier waarop een boer er zeker van kan zijn dat zijn hooi op het ideale vochtniveau wordt geperst.


Op welk vochtbereik moet hooi worden verpakt?

Traditioneel ligt het aanbevolen vochtgehalte voor hooibaal zonder conserveringsmiddel tussen 18-20%.

Als u een conserveermiddel gebruikt, volg dan de instructies van elke specifieke conserveermiddelfabrikant. Door slim gebruik te maken van een vochttester in combinatie met conserveringsmiddelen en droogmiddelen kan het hooi worden geperst op een hoger dan traditioneel aanbevolen vochtgehalte. Probeer in geen van beide gevallen hooi te persen voordat het een acceptabel vochtgehalte heeft, zelfs niet als u een conserveermiddel gebruikt.


Welke methoden worden vaak gebruikt voor het testen van hooivocht?

In de zwad - Delmhorst F6, F6-30, F2000, FX-2000 Meter

  • Verzamel hooi van het zwad en plaats het in een emmer. Breng een prik met meerdere pinnen aan op het hooi en druk naar beneden. Neem een ​​lezing. Meng het hooi en herhaal deze procedure maar liefst drie keer.
  • Selecteer vervolgens uit hetzelfde gebied van het zwad maximaal vijf grote, langzamer drogende stelen en plaats ze één voor één over twee aangrenzende punten op de multi-pin-prik en neem ze af. Het gemiddelde van deze stamwaarden moet ongeveer twee tot vijf punten hoger zijn dan het werkelijke vochtgehalte.

Herhaal deze stappen in verschillende delen van het veld en besteed speciale aandacht aan de gebieden waar het hooi het zwaarst is. Bij uw beslissing om te gaan persen, moet u rekening houden met de hoeveelheid variatie tussen de zwaden en het gemiddelde van de aflezingen.

In de baal - Delmhorst F6, F6-30, F2000, FX-2000 meter

  • Aangezien de binnenkant van de meeste balen zelden uniform zijn wat betreft dichtheid en blad/stengelverhouding, en het onmogelijk is om een ​​echt "representatief" monster te verkrijgen, is het belangrijk om een ​​aantal metingen uit verschillende delen van een baal te nemen en ze te middelen . Let goed op het meetbereik en de hoge meetwaarden.

Willekeurige bederf van hooibaal kan optreden als gevolg van fluctuerende veldomstandigheden, d.w.z. zwadafmeting, bodemvocht, standdichtheid, lage plekken en schaduw. Daarom is het absoluut noodzakelijk om balen op verschillende locaties in het veld te controleren.

In de perskamer - Delmhorst FX-2000 meter met een continue meting

  • De hooiproducent kan een op microcontrollers gebaseerde vochtmeter in de tractorcabine installeren en deze aansluiten op een sensor in de perskamer om het vochtgehalte tijdens het persen te bewaken, zonder de cabine te verlaten.
  • De microcomputer verzamelt en verwerkt acht metingen die elke vier seconden worden verzameld. De meter geeft vervolgens de gemiddelde en hoogste waarde weer. Deze cyclus wordt elke vier seconden herhaald.

Een op een microprocessor gebaseerde continue vochtmeter is een gemakkelijke en betrouwbare manier om de operator duidelijke richtlijnen te geven en minder om zich zorgen over te maken.


Waarom het merk Delmhorst?

Delmhorst, opgericht in 1946 in New York City, de vochtmeters worden in Amerika ontworpen en in Amerika geproduceerd. Met meer dan 70 jaar ervaring in het ontwikkelen van vochtmters, kunt u verzekerd zijn van hoogwaardige constructie en nauwkeurigheid met Amerika's nummer 1 merk vochtmeters.


Hoe werkt een Delmhorst vochtmeter?

De meeste vochtmeters werken volgens het principe van elektrische weerstand, gebruikmakend van de relatie tussen het vochtgehalte van het materiaal en de geleidbaarheid. Deze relatie is mogelijk omdat vocht een effectieve geleider is van elektriciteit en hooi fungeert als een effectieve isolator. De "aflezing" wordt gemaakt tussen de twee metalen contacten aan de punt van de sonde.


Hoe houd ik mijn Delmhorst vochtmeter in goede staat?

De vochtmeters van Delmhorst staan ​​bekend om hun robuustheid en het vermogen om jarenlang ruw gebruik te weerstaan. Zoals bij elk testinstrument, helpt een beetje zorg voor een probleemloze service:

  • Bewaar de meter op een schone, droge plaats
  • Vervang de batterijen en pinnen indien nodig
  • Houd de meter en elektrode schoon door alleen biologisch afbreekbare reiniger spaarzaam op externe onderdelen te gebruiken.

Is er een manier om ervoor te zorgen dat mijn vochtmeter gekalibreerd is?

De primaire of elektrische kalibratie van de Delmhorst vochtmeter kan eenvoudig worden gecontroleerd met de ingebouwde functie. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van een optionele kalibratie standaard.

© 2019 - 2024 Struijk Trading | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel